Čudni zvukovi dolazili iz septičke jame: Unutra je upala zver, a zbog onog što je držala na glavi, zanemeli su

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do dolaska veterinara, vatrogasci su jedne od predviđenih metalnih merdevina spustili u septičku jamu da bi medvedica i mladunče mogli sami da izađu

Foto: ISU PRAHOVA

Mečka i njeno mladunče spaseni su nakon što su u subotu, 22. jula, pali u septičku jamu restorana u Sinaji u Rumuniji. Ženka medveda je sve vreme držala svoje mladunče na glavi da bi ga zaštitila.

Vatrogasci su objavili prve video snimke spasavanja dve životinje. Na snimcima su zabeleženi momenti kada su spasioci ubacili merdevine u septičku jamu, kako bi medved i mladunče sami izašli.

- Vojni vatrogasci Vatrogasne jedinice Sinaja intervenisali su kako bi spasili ženku medveda koja je pala sa mladunčetom u septičku jamu - javili su spasioci iz Prahov.

Medvedica je, uznemirena i skoro potpuno prekrivena izmetom iz septičke jame, držala mladunče na glavi, u pokušaju da ga spase.

Do dolaska veterinara, vatrogasci su jedne od predviđenih metalnih merdevina spustili u septičku jamu da bi medvedica i mladunče mogli sami da izađu.

- Upravo to se i desilo. Prvo je evakuisana medvedica, a potom i mladunče. Na kraju su upućeni u šumsko pogručje, kako bi se vratili u stanište - dodali su spasioci.

(Telegraf.rs)