Malala blistala na dodeli Oskara, njen suprug ostavio sve bez daha

Vreme čitanja: oko 2 min.

Malala je blistala u srebrnoj haljini "Ralph Lauren" sa kapuljačom, a njen dve godine stariji suprug sve je očarao u otmeno skrojenom crnom odelu

Foto: Tanjug/AP

Dobitnica Nobelove nagrade za mir i aktivistkinja za ljudska prava Malala Jusafzai (25) blistala je na dodeli Oskara. Međutim, pažnju fotoreportera nije privukao samo njen osmeh, već i muškarac u čijoj je pratnji bila.

Malala je, naime, na ceremoniju dodela Oskara došla u pratnji supruga Asera Malika, za kojeg se udala 2021. godine.

Malala, koja je izvršni producent dokumentarnog filma nominovanog za Oskara "Stranger at the Gate", izgledala je elegantno u srebrnoj haljini "Ralph Lauren" sa kapuljačom, a njen dve godine stariji suprug sve je očarao u otmeno skrojenom crnom odelu.

Par je sa osmehom pozirao fotografima u nedelju uveče, a od tada svi pričaju o tome koliko Malala deluje srećno pokraj Asera.

Malik se, kako pišu mediji, školovao u privatnoj školi u Pakistanu, radio je za Koka Kolu, a kasnije se uključio u preduzetništvo.

U leto 2021. Malala je otkrila da je upoznala nekoga 2019. godine, sada se zna da je to bio Malik, i pitala se zašto ljudi moraju da se venčaju.

Fotografije na Instagramu potvrđuju da je par podelio svoj prvi zajednički nastup na društvenim mrežama iste godine, gledajući kako Engleska igra sa Pakistanom na Svetskom prvenstvu u kriketu u Velikoj Britaniji.

Nije poznato koliko dugo su zajedno, ali prva zajednička fotografija objavljena je u junu 2019. godine.

U intervjuu za magazin Vogue 2021. godine, Malala je rekla da tek od nedavno počela da razmišlja o braku, nakon što joj je mama "očitala lekciju" po tom pitanju.

Spekuliše se da se par prvi put upoznao 2016. godine, na jednom forumu, gde je Malik radio kao kurator, a Malala je bila jedan od govornika.

Podsetimo, Malala je 2014, sa samo 17 godina, postala najmlađi dobitnik Nobelove nagrade u bilo kojoj oblasti. Ona je podelila Nobelovu nagradu za mir sa indijskom aktivistkinjom za prava dece Kajlaš Satirahi.

Poznata je kao borac za pravo na obrazovanje i prava žena, posebno u dolini Svat, gde su Talibani zabranili devojčicama da pohađaju školu.

Na nju je 9. oktobra 2012. godine izveden atentat, kada je napadač ušao u školski autobus prilikom njenog povratka iz škole i ispalio joj dva hica u glavu i vrat. Odgovornost za napad su preuzeli talibani.

Nakon atentata je bila u kritičnom stanju, ali joj se zdravstveno stanje poboljšalo pa je prebačena u Birmingem na dalje lečenje.

Ovaj atentat je pokrenuo podršku Malali Jusufzai širom sveta, a specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za globalno obrazovanje Gordon Braun je pokrenuo peticiju pod sloganom "Ja sam Malala" sa ciljem da sva deca širom sveta do kraja 2015. godine budu u školama.

Peticija je dovela do toga da je Pakistan ratifikovao prvu povelju o pravu na obrazovanje.

(Telegraf.rs)