Netaknuta priroda treperi: Cvetovi maka obojili polja, prizor je nestvaran

Meštani kažu da je mak u ovoj oblasti iz godine u godine sve rasprostanjeniji, što koriste mnogobrojni prolaznici da naprave fotografiju ili da se slikaju u polju maka

U jednoj oblasti u Džordžiji, krajem proleća procvetaju grimizni pupoljci maka.

Dok plešu u ritmu vetra hvale se svojom lepotom vireći iz zelene trave.

Meštani kažu da je mak u ovoj oblasti iz godine u godine sve rasprostanjeniji, što koriste mnogobrojni prolaznici da naprave fotografiju ili da se slikaju u polju maka.

Inčae u narodnoj medicini divlji mak je poznat po svojim lekovitim svojstvima, ali s njim treba biti pažljiv jer je otrovan u svežem stanju.

Od divljeg maka se najčešće pripremaju čajevi i sirupi koji se koriste za lečenje upale grla, pluća, astme i bronhitisa.

Semenke divljeg maka se koriste u kulinarstvu kao aromatični dodatak raznim kolačima i pecivima, dok jarko crvene latice mogu da se koriste za bojenje vina, rakije i drugih napitaka.

Mak ima lošu reputaciju jer se njegovom destilacijom dobijaju teški opijati, ali ne treba zaboraviti da se koristi kao sastojak mnogih medikamenta.

Kako izgledaju ova magična polja, pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf.rs)