Hrvatski policajac žari Instagramom: Svojim telom skuplja lajkove, prati ga 30.000 ljudi

Tino trenutno radi na presretaču, a želja mu je da napreduje u MUP-u

Tino Milat je 26-godišnji saobraćajni policajac iz Splita kog gotovo 30 hiljada ljudi prati na Instagramu.

Devojke će odmah shvatiti zašto Tino ima toliki broj pratilaca, a osim što nosi policijsku uniformu, Splićanin radi i kao lični trener.

Tino trenutno radi na presretaču, a želja mu je da napreduje u MUP-u.

S njim je pričala ekipa portala Dalmacija danas, a pitali su ga za izgovore koje nude osobe koje on zaustavi u saobraćaju.

- Izgovora nikada ne nedostaje, ima ih poprilično, od toga da su tek krenuli od kuće, odnosno tek su se uključili u saobraćaj, do toga da žive 100 metara od lokacije gde sam ih zaustavio, često spominju kriminalce u kontekstu "gde si baš mene uhvatio od svih ostalih kriminalaca u državi".

To su izgovori koji nemaju veze s učinjenim prekršajem, retko se ko smatra krivim. Ima situacija koje su stvarno hitne, kao na primer poseta ordinaciji hitne pomoći ili porodilištu, ali tada nije reč o opraštanju kazne, već je na nama, policijskim službenicima, da tu osobu ispratimo do hitnog prijema kako bi stigla dovoljno brzo i sigurno u našoj pratnji. I takve se situacije zauvek urežu u pamćenje - kaže policajac koji na svom Instagramu ima jednak broj lajkova kao influenseri.

Njegov posao nije nimalo lagan, pogotovo kada se susreće sa nesrećom sa smrtnim ishodom.

- Najteži deo posla je saopštiti porodici da im je neko od najbližih smrtno stradao u saobraćaju. To se radi ličnim odlaskom na adresu, pa nekada i u gluvo doba noći kada te ljude dižete iz sna, da biste im saopštili najgoru vest koju mogu da čuju. Kada to doživite, sve ostalo u ovom poslu postaje deo rutine, ono što taj najteži moment nikada neće niti može postati - kaže.

Želi, kaže, da napreduje na poslu.

- Želim da napredujem u hijerarhiji unutar MUP-a. To je posao koji volim i kojim želim da se bavim. Mnogi su benefiti ovog specifičnog radnog mesta na kom sam trenutno: uređena struktura, uslovi rada, nadređeni i oprema kojom raspolažemo, još samo treba poraditi na pozitivnom PR policije, da se na nas ne gleda kao na one koji kažnjavaju, već one koje sprečavaju da se dogodi veće zlo - zaključuje.

(Telegraf.rs)