Prihvatate izazov? Čuveni doručak od 8.000 kalorija još niko nije uspeo da pojede, ovo je na meniju

Ovaj doručak je samo za hrabre. Jeste li vi među njima?

Foto: Facebook/Ramons Cafe - Cardiff

Mnogi od nas uživaju u kaloričnom i obilom jelu ujutro, posebno tokom vikenda ili nakon burnog noćnog provoda. Ali čak se i najveći sladokusci ne bi olako odvažili na doručak poznat pod imenom "Titan", specijalitet jednog kafea u Kardifu, glavnom gradu Velsa. 

Čuveni Titan sadrži čak 57 slasnih "zalogaja" - uključujući osam rašpera slanine, osam kobasica, osam pečenih jaja, šest heš brauna (prženica od krompira), šest kriški crnog pudinga (kobasica koje se prave od krvi, masti i žitarica), zatim pomfrita, pečuraka, prebranca, omleta sa sirom. Za dezert tu su tri američke palačinke sa vanilom, kafa, sok i četiri parčeta hleba sa maslacem, piše "Miror".

Ali postoje granice, a iako se mnogi od gosti drže manjeg obroka koji kafe Ramon takođe nudi, ima i onih koji su dovoljno ludi/hrabri da prihvate ogromni izazov.

Vales Online posetio je ove nedelje kafić Ramon's u Kardifu, dok je jedan od njihovih reportera pokušao izazov za doručak Titan, koji se sastoji od neverovatne količine hrane.

Učesnici su dužni da pojedu osam ragera slanine, osam kobasica, osam pečenih jaja, šest smeđih mrvica, šest kriški crnog pudinga, pola kilograma pečuraka, pola kilograma prženog krompira, omlet, paradajz, pečeni pasulj, tri palačinke od vanile, četiri kriške hleba sa maslacem i još četiri kriške prženog hleba ili tosta za jedan sat.

Ceo ansambl košta 35 funti - dolazi sa pola litre soka od pomorandže i šoljom čaja, sa mogućnošću vraćanja novca ako obrok završite za manje od sat vremena. Pravila su jasna - nema pauza do toaleta i nema deljenja sa nekim drugim.

Obrok sadrži neverovatnih 8.000 kalorija, više nego trostruko preporučeni dnevni unos za muškarce i četiri puta veći od preporučenog unosa za žene.

Nije iznenađujuće da niko nikada nije dovršio izazov u ​​ovih deset godina.

Reporter Džon Džons priznaje da je bio "nervozan" jer je na njegov sto stiglo sedam tanjira sa hranom, uključujući poslužavnik veličine čaše sa mesom, jajima i pasuljem.

- Niko to nikada nije uradio. Mnogi ljudi to pokušavaju i niko se tome nije približio - upozorila je vlasnica kafića Klari Tomson.

Sa tim inspirativnim rečima koje su mu odzvanjale u ušima, reporter je proveo 30 sekundi "razrađujući plan napada" pre nego što je započeo izazov.

- Morao sam, skidajući paradajz, pasulj i pečurke s malo muke, ali nakon 20 minuta, još uvek sam jedva video bilo koji tanjir i jedva sam napravio udubljenje u planini kobasice, jaja i slanina preda mnom. Element koji je najviše odbijao bili su komadići hleba koji su okruživali tvrđavu glavnog tanjira. Uz prženi hleb i hleb sa puterom, vredelo je proći čitavu veknu, ali nisam mogao da se nateram da počnem na hlebnoj planini. Do ovog trenutka, igrači su se okrenuli da me gledaju kako se borim za vreme doručka, uz izvesno ohrabrujuće ohrabrenje, dok su drugi otvorenih usta gledali u čoveka koji je u već ispunjena usta zabadao tešku viljušku pasulja - opisuje svoje putovanje Džon.

Ali sa 30 minuta do kraja, stvari nisu izgledale dobro - počeo je da se znoji meso, dok su delovi mamutovog obroka jedva bili dodirnuti.

Uz pojedenih samo nekoliko zalogaja masivnog omleta, dok je pojedeno samo pola kobasica, jaja i crnog pudinga, šanse da se savlada izazov drastično su se smanjile.

- Nakon što sam napravio kratku pauzu da obrišem suze i ostatke zrna pasulja oko usta, sedeo sam i dojio bocu soka od pomorandže koju sam zanemario dok sam razmišljao o životnim izborima koje sam doveo do ove tačke. Slabo sam probao ono malo što je ostalo, pola tanjira i uzeo sam nekoliko očajnih zalogaja palačinki od vanile, koje su bile zaista slatke i lagane - dobrodošao kontrast u napadu mesa i ugljenih hidrata sa kojima sam se suočio tokom tri četvrtine sata - kaže Džon.

Ali bilo je vreme da to priznamo - šanse za pobedu su bile gotove, a reporter je igrački bacio peškir, dok su mu kolege u kafiću aplaudirali što je uopšte pokušao.

(Telegraf.rs)