Marku dojadili ravnozemljaši, pa rešio da ih ućutka: Sad skuplja novac da ih pošalje u svemir

Budući da ravnozemljašima nudi priliku da dokažu svoje teorije, veruje da bi bilo logično da većinu novca doniraju upravo oni

Pixabay.com

Škotu Marku Gauldu je dosadilo da sluša svoje prijatelje ravnozemljaše kako astronaute nazivaju plaćenim glumcima pa mu je na pamet pala zanimljiva ideja.

- Imam nekoliko prijatelja ravnozemljaša i izluđuju me gluposti koje pričaju. Odlučio sam da im dam šansu da dokažu svoje tvrdnje, a jedini način da to sprovedem u delo je da jednog od njih pošaljem u svemir - rekao je 37-godišnji Škot iz Aberdina.

To planira da napravi uz pomoć "kraundfandinga", kampanje za prikupljanje novca u određenu svrhu, u ovom slučaju da jednom od svojih prijatelja plati kartu za let u svemir "SpaceX-om" ili kojom god kompanijom koja će tako nešto nuditi kad i ako novac bude prikupljen, piše Unilad.

Trenutna cenovna situacija je takva da mu treba skoro 39 miliona dinara za kartu za svemirski brod, a budući da ravnozemljašima nudi priliku da dokažu svoje teorije, veruje da bi bilo logično da većinu novca doniraju upravo oni.

(Telegraf.rs)