Kupio je avionsku kartu samo da bi mahnuo ženi na izlazu. Sada mu prete 2 godine zatvora

Policija je izdala i upozorenje da je ovo ozbiljan prekršaj

Foto: Profimedia, Pixabay

Sa ogromnom baštom i vodopadom visokim kao četvorospratna zgrada, aerodrom Čangi u Singapuru važi za jedan od najboljih na svetu. Međutim, izgleda da neki putnici nisu doživeli baš prijatna iskustva na njemu.

Policija Singapura izdala je upozorenje putnicima da ne "zloupotrebljavaju svoje bording karte", nakon što je muškarac uhapšen nakon što je kupio avionsku kartu kako bi ispratio suprugu do izlaza.

Foto: Facebook/Singapore Police Force

Kako je saopštila, 27-godišnjak je kupio kartu čisto da bi ispratio suprugu do izlaza i nije imao nameru da napušta Singapur.

Zloupotreba bording karata prekršaj je u Singapuru, gde se tranzitna područja smatraju "zaštićenim mestima".

Svako ko uđe u deo gde su izlazi, bez namere da leti, može biti procesuiran prema singapurskom Zakonu o zaštiti infrastrukture i kažnjen novčanom kaznom do 14.300 dolara ili zatvoren do dve godine.

Foto: Changi Airport Group

Čak 30 ljudi uhapšeno je po ovom osnovu u prvih osam meseci 2019. godine.

Policija je u postu na Fejsbuku istakla da "putnici koji ulaze u tranzitna područja s kartama treba to da rade samo u svrhu putovanja do svog sledećeg odredišta".

Foto: Wikipedia

Kada je aerodrom otvoren u aprilu ove godine svetom su se proširile neverovatne fotografije na kojima se vidi vodopad visok 40 metara u unutrašnjosti objekta, kao i najveća zatvorena bašta na svetu.

Mnogi putnici tako su otkazali karte pre leta, kako bi uživali na Čangiju.

(Telegraf.rs)