Princ Hari i Megan Markl dali su detetu simbolično ime, u bukvalnom prevodu znači "Harijev sin"

Popularnost imena Arči i Harison već je porasla samo dan nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili ime naslednika

Princ Hari i Megan Markl objavili su ime svog sina. Dečak se zove Arči Harison Mauntbaten-Vindzor, a mnogi smatraju da nije mnogo teško otkriti značenje imena koji je dobio mališan koji je sedmi u redu za nasleđivanje britanskog presotola.

Megan Markl porodila se u ponedeljak i na svet donela zdravog dečaka. Njegovo srednje ime je Harison, što u bukvalnom prevodu znači "Harijev sin".

Foto: Tanjug/AP

Harison se obično na engleskom govornom području pojavljuje kao prezime, ali ovog puta može i da znači da je to "Harijev sin".

Ovo "ime" nalazi se na 42. mestu najčešćih prezimena u Engleskoj, ali i na 123. mestu prezimena u Sjedinjenim Američkim Državama, međutim, proteklih godina sve češće se koristi kao prvo ime.

Prvo ime mu je Arči i, kako ocenjuju britanski mediji, sigurno je da će do trenutka kad dečak krene u školu, to ime biti najpopularnije.

Foto: Tanjug/AP

- Iako su oba imena neobična za kraljevske krugove, Arči, što znači hrabar, dobija sve veću popularnost među imenima i trenutno se nalazi na 18. najpopularnijih, Harison je već skočio na 34. mesto. Harison je pleminito ime koje tradicionalno znači "Sin Harija ili Henrija" - rekao je ekspert za imena S. J. Ljungstorm.

Upotreba imena Harison takođe se povezuje i sa novim trendom Amerikanaca koji sve češće koriste prezime kao ime.

Pogledajte video: Prvi snimak kraljevske bebe

(Telegraf.rs)