Voditelj saopštio da je Rusija napala Estoniju i da NATO kreće u odbranu: Gledaoci pretrnuli od straha, a objašnjenje "šale" je suludo (VIDEO)

Šokirani gledaoci nisu mogli da poveruju u vest koju su upravo čuli

Ugledni nemački analitički tv program, šokirao je juče svoje gledaoce kada je objavio lažnu vest da su ruske snage ušle u jednu baltičku zemlju, prenosi rt.com.

Još uvek ostaje nejasno da li je ovo bio postupak kako bi se našli u centru pažnje ili je cilj bila neka vrsta propagande.

- Zajedno sa evropskim i nemačkim saveznicima, američka vojska se trenutno kreće kopnom, vazduhom i na moru kako bi došle do Estonije i proterala ruske snage koje su napale ovu zemlju, kao što su uradile i sa Krimom - rekao je u Klas Kleber, voditelj na nacionalnom javnom servisu u četvrtak.

Dok su milioni gledalaca u šoku posmatrali šta se dešavala, voditelj je potom objavio da je sve bila šala.

- Ne brinite. To nije tačno. Ovo je samo fantazija, ali i veoma realan scenario zar ne - rekao je on.

Kleber je istakao da je ova vest objavljena kako bi se ljudima stavilo do znanja da je rat neizbežan i da će Nemačka morati da brani i svoje najmanje saveznike kao što je Estonija.

Postavlja se pitanje, šta bi se dogodilo kada bi neki ruski medij objavio sličnu informaciju, da je recimo NATO napao neki ruski grad.

Da li bi moglo da podvede pod šalu ili bi to bilo shvaćeno kao provokativno novinarstvo, odnosno da Kremlj neodgovorno podstiče tenzije?

(Telegraf.rs/rt.com)