Koliko je Amerikance koštao put Trampove kćerke u Srbiju? (FOTO) (VIDEO)

Sa Tifani je u Beograd bila i delegacija

Foto: Marko Jovanović

Tifani Tramp, ćerka američkog predsednika Donalda Trampa, boravila je početkom ovog meseca u srpskoj prestonici, gde je uživala u šopingu, provodu i obilasku znamenitosti. Njeno putovanje u istočnu Evropu Amerikance je koštalo oko 23.000 dolara, prenose tamošnji mediji.

Stejt department je taj iznos potrošio u hotelskim sobama u Beogradu "kao podrška putovanju Tifani Tramp", prema nalogu za kupovinu koji je agencija dostavila bazi podataka američke vlade.

Uža porodica predsednika Trampa, u koju spada Tifani i ostala njegova deca, ima pravo na zaštitu tajnih službi dok je on na dužnosti, što uključuje putovanja, smeštaj i prevoz za agente koji ih štite.

Tramp, što je neobično za američkog predsednika u modernoj istoriji, ima četvoro odrasle dece.

Veliki računi koje njegova deca podnose za opsežna putovanje kritikovani su od strane vladinih nadzornika i demokrata, posebno kada njegovi sinovi putuju zbog posla organizacije Tramp.

Ona je u Beogradu boravila sa dečkom Foto: Marko Jovanović

Tifani Tramp je u srpskoj prestonici provela 11 dana, a račun je bio za smeštaj u jednom luksuznom hotelu u Beogradu od 7. do 16. marta za nju i njeno "putujuće osoblje", piše portal "Quartz".

Medij podseća i na fotografiju koju je Tifani na Instagramu postavila iz Beograda, sa pozdravom na ćirilici, kao i da je na putovanju bila sa dečkom Majklom Bulosom.

U dokumentu Stejt departmenta, između ostalog, piše da je 25-godišnja studentkinja prava na Univerzitetu Džordžtaun putovala sa delegacijom koja uključuje "bezbednost, logistiku, komunikacije i operacije".

Takođe, piše da je u odabiru hotela koji bi najviše odgovarao Trampovoj i njenoj delegiji, presudna bila lokacija. Hotel se nalazi u centru grada, na 10 minuta hoda od "boemske četvrti iz 19. veka".

Portal dalje ističe da se cena soba u hotelu kreće od 200 do 1.450 dolara za noć.

Video: Tifani Tramp u šetnji Beogradom: Ovde je lepo

(Telegraf.rs)