Ovo je 10 najjeftinijih ol inkluziv letovališta: Evo koliko košta sedam dana odmora

Biznis Insajder je uporedio cene smeštaja za sedmodnevni ol-inklusiv aranžman u razdoblju između 1. marta i 30. septembra

Ako je verovati britanskom izdanju Biznis Insajdera najpovoljnija destinacija za letovanje ove godine će biti Bugarska, dok je na spisku deset najpovoljnih letovališta poslednje mesto zauzela susedna Hrvatska. 

Ovo su najjeftiniji gradovi za putovanje na svetu: Svi su veoma blizu, a potrebno nam je samo 280 evra (FOTO)

Biznis Insajder je uporedio cene smeštaja za sedmodnevni ol-inklusiv aranžman u razdoblju između 1. marta i 30. septembra. Prema njihovom proračunu za letovanje u Bugarskoj potrebno je 525 evra po osobi.

Sedam dana u Turskoj košta 530 evra po osobi, a Biznis insajder preporučuje Alanyu i Antaliju, kao i Bodrum, Marmaris i Oludeniz. Sedam "all-inclusive" dana na Malti stoji 552 evra, a u Maroku 538 evra, s tim da je najpovoljnije u Agadiru, gde su cene u odnosu na prošlu godinu pale čak 13 odsto. Sedmodnevno letovanje u Španiji može se pronaći za 574 evra po osobi, a najjeftinije mesto u toj zemlji je poznati Ljoret de Mar.

Za odmor u Grčkoj potreban je 591 evro, dok letovanje u Egiptu košta evro više. Za sedam dana na Kipru potrebno je izdvojiti  680 eura po osobi, a cene na tom ostrvu pale su za 12 odsto u odnosu na prošlu godinu. Za jednako dug letnji odmor u Portugalu treba izdvojiti isti iznos.

Odmor u Hrvatskoj košta 726 evra po osobi. Troškovi za sedmodnevni odmor u Dubrovniku ove godine porasli su za 405 odsto.

(Telegraf.rs)