Nikad ne reci nikad: Rekao sam da više neću praviti roštilje, ali sam ponovo roštilj majstor
Dobro pivo je tajni sastojak svakog vrhunskog roštilja
Pre par godina, zakleo sam se da više nikada neću stati za roštilj. Sve te pripreme, dim u očima... ali život nas često demantuje. Evo me ponovo, u dvorištu, sa roštiljem ispred mene i osmehom na licu.
Godinama sam gledao druge kako prave roštilj. I svaki put sam bio razočaran - nešto je uvek nedostajalo. Niko nije mogao da postigne onaj savršeni ukus koji sam ja imao u glavi. Ali, imao sam tajnog keca u rukavu - pivo.
Dobro pivo je tajni sastojak svakog vrhunskog roštilja. Ne, ne pričam samo o tome da ga pijete dok čekate da se meso ispeče - iako, iskreno, to je deo čarolije. Pivo u marinadi, pivo za prelivanje mesa tokom pečenja, pa čak i pivo za gašenje žara – svaki korak roštiljanja postaje bolji uz hladno pivo.
Dok sam roštiljao pljeskavice i ćevape, shvatio sam da pivo ima posebnu moć – omekša meso, doda mu blagu gorčinu i dubinu ukusa. Prvi gutljaj piva dok držite hvataljke za roštilj je kao ceremonija, trenutak kada znate da će sve biti u redu. Dok se dim širio, svi su se okupljali oko roštilja sa čašom piva, jer pivo nije samo piće, već suština dobrog roštiljanja, atmosfere, smeha i priča koje delite sa prijateljima.
I tako, uz dobar roštilj i pivo, život izgleda malo lepši. Nikad ne reci nikad - možda sam rekao da više neću praviti roštilje, ali s pivom u ruci, spreman sam za još jedan krug.
(Telegraf.rs)