Tinejdžer doputovao u Rumuniju, pa ukrao kola da pronađe Drakulu: "Sanjam da postanem vampir"

S. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-kolaž: Shutterstock

Nesvakidašnja priča stiže iz Rumunije, uoči Noći veštica, gde je policija uhapsila 19-godišnjeg Švajcarca zbog krađe automobila.

Mladić je prošle nedelje stigao u Faragas, u Transilvaniji, udaljenom 400 kilometara od šume Hoja-Bačija, gde je planirao, kako kaže, da se sastane sa Drakulom.

Međutim, ostao je bez novca u Faragasu, pa je 20. oktobra ukrao četvorotočkaš i uputio se prema svom odredištu, prenosi Daily Mail.

Pošto je vlasnik prijavio nestanak vozila, policija je krenula u poteru. Mladi Švajcarac je primećen, a pre nego što je uhapšen oštetio je pet automobila i povredio tri osobe.

“Hteo sam da odem u šumu, kako bi pronašao svoj prapradedu, grofa Drakulu. Želeo sam da me pretvori u vampira. Ceo život sanjam o tome i sada sam ovde”, kazao je istražiteljima.

Jedan od svedoka policijske potere je ispričao da se begunac kretao “cik-cak” po kolovozu.

“Udario je u moja desna vrata i bacio me na ivičnjak. Uplašio sam se, ali nisam povređen”, rekao je čovek.

Tinejdžer je u jednom trenutku napustio ukradeno vozilo i pobegao peške, ali je ubrzo uhvaćen. Nadzorne kamere snimile su čuvare reda kako pokušavaju da ga sustignu.

Lokalni mediji prenose da je uhapšeni, navodno, bio pod uticajem narkotika. On je prebačen u bolnicu gde su urađeni testovi.

On nema vozačku dozvolu i zadržan je u 24-časovnom pritvoru dok traje istraga o krađi i više saobraćajnih prekršaja.

(Telegraf.rs)