BIZARNO Žalio se na bolove i nadutost, a lekari mu iz stomaka izvadili bubašvabu od 3 centimetra

S. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Bizaran slučaj je zabeležen u bolnici “Fortis”, u Nju Delhiju, gde se pojavio 23-godišnji mladić. On se požalio na višednevne stomačne tegobe, pa je podvrgnut testiranju.

Pacijent je objasnio da je konzumirao fast food na lokalnoj pijaci i sumnjao da je to bio uzrok zdravstvenih problema. Nije ni slutio kakvo ga iznenađenje očekuje.

Lekari su odlučili da urade endoskopiju gornjeg digestivnog trakta, a zatim otkrili bubašvabu u tankom crevu, prenosi Business Insider.

Ispostavilo se da je za bolove, loše varenje i nadutost kriv insekt dugačak tri centimetra.

“Bubašvaba u tankom crevu predstavlja životnu opasnost. Nastavili smo sa endoskopijom kako bismo je uklonili. U suprotnom, mogla je da izazove tešku infekciju i potencijalno fatalne komplikacije”, rekao je dr Šubam Vatsija.

U objavljenom snimku, dr Vatsija objašnjava kako je tim stručnjaka efikasno uklonio bubašvabu i spasio pacijenta, prenosi PTI News.

Gastroenterolog spekuliše da je insekt mogao da uđe kroz usta mladića, dok je spavao, ili da je progutan tokom obedovanja.

Ilustracija: Pixabay/marionbrun

Ovaj neobični slučaj, međutim, nije jedinstven. Svetski mediji preneli su prošle godine senzacionalnu vest iz Australije, gde su lekari iz mozga neimenovane Britanke (64) izvadili živog crva.

Iako je reč o prvom takvom slučaju u istoriji neurohirurgije, medicinski stručnjaci su ranije vadili životinje iz tela pacijenata.

Više možete OVDE saznati.

(Telegraf.rs)