Napravio dete iako je uradio vazektomiju: Otac ne prihvata da je "medicinsko čudo", tuži kliniku u Rusiji

S. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Maksim je kontaktirao zdravstvenu ustanovu i zatražio objašnjenje

Foto: Pexels / Lisa Fotios

Nakon što je četvrti put postao otac, Maksim (45) je uradio vazektomiju u jednoj ruskoj klinici, i tako osigurao da više ne može da pravi decu.

Na ovaj radikalan potez odlučio se u dogovoru sa suprugom, a onda se godinu kasnije šokirao kada je saznao da je ponovo zatrudnela!

Oddity Central izveštava da je Maksim uradio vazektomiju u jednoj klinici u gradu Ufa, a proceduru je platio 330 dolara.

Zahvat je okončan bez problema i čovek je posle nekoliko sati pušten kući. A onda je početkom 2023. godine saznao da je supruga trudna.

Maksim je u početku verovao da je reč o lažnoj uzbuni, ali je u novembru po peti put postao otac.

On je kontaktirao kliniku i zatražio objašnjenje, a rečeno mu je da se podvrgne testu očinstva kako bi se potvrdilo da je dete njegovo. Dobio je pozitivan rezultat, a potom i odgovor da je slučaj “medicinski fenomen”, tvrdi se.

Foto: Shutterstock/Evgeniya Grande

Lokalni mediji prenose da je klinika, navodno, ponudila da reši spor vraćanjem novca koji je čovek dao za proceduru, što je on odbio.

Rus traži advokata i sprema tužbu za moralnu odštetu i predstojeće troškove za podizanje deteta.

Sličan slučaj zabeležen je prošle godine u Medeljinu (Kolumbija).

Sud je naložio lekaru D. N. da finansijski izdržava dete dok ne napuni 18 godina, pošto je ocu uradio vazektomiju i tvrdio da više ne mora da koristi prezervative.

(Telegraf.rs)