Dimitrije napravio pometnju u Britaniji: Hteo da postane TikTok zvezda, na kraju završio iza rešetaka

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je saopštila da je Dimitrije, iako na ulici nije bilo problema, svojim pratiocima oko 22 sata tvrdio da ga jure demonstranti, ultradesničari, te da strahuje za svoj život

Foto: Shutterstock, Derbyshire Police

Dimitrije Stojca (35) završio je iza rešetaka, a nakon što je lažirao lajv-strim na TikToku da bi dobio više pratilaca.

Dimitrije, rodom iz Rumunije, postavio je na TikTok video u kojem se vidi kako trči i zadihan govori: "Bežim, braćo, jure me! Stići će me", aludirajući da ga jure ultra-desničari u Britaniji tokom talasa protesta u toj zemlji.

Stojca je prenosio snimak za nekih 700 pratilaca dok je šetao ulicama Britanije u sredu u jeku straha od eskalacije tenzija.

Policija je saopštila da je Dimitrije, iako na ulici nije bilo problema, svojim pratiocima oko 22 sata tvrdio da ga jure demonstranti, ultradesničari, te da strahuje za svoj život.

Patrole koje su bile u blizini odmah su poslati na njegovu lokaciju, a on im je rekao da nije istina da ga neko juri, te naveo da nije zabrinut za svoju bezbednost. Na licu mesta su mu stavili lisice.

On se tereti da je na društvenim mrežama postavljao materijale koji pozivaju na nerede.

Tokom saslušanja Dimitrije, koji živi u Britaniji, rekao je da je sve bila šala. On je zadržan u pritvoru, a u petak je saslušan pre nadležnim sudom i osuđen je na tri meseca zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 154 funte, piše DailyMail.

Dimitrije se uključio uživo na mrežama iste noći kada su se kontra-demonstranti izašli na ulice da bi poslali poruku u Derbiširu usred straha od organizovanih desničarskih protesta u gradu. U Normantonu su postavljeni natpisi "samo budi ljubazan", "ljubav ne mrzi" i "neprijatelj stiže limuzinama, a ne malim čamcima".

Većina lokala u gradu je bila zatvorena iz straha da može doći do nereda, a policija je mobilisala oko 6.000 pripadnika da čuvaju ulice i objekte koji bi mogli da budu napadnuti.

(Telegraf.rs)