Otišao u grad, pa nestao bez traga: Posle 30 godina došao kući u istoj odeći, a sećao se samo OVIH stvari

S. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Vasile je bio zbunjen, dezorijentisan, ali dobrog zdravlja

Neverovatna priča o rumunskom stočaru koji je 1991. nestao pod misterioznim okolnostima, a potom se vratio kući nakon 30 godina, iznova je aktuelizovana.

Vasile Gorgos je redovno odlazio do grada, gde je prodavao stoku, o čemu je obaveštavao familiju, a onda se jednog dana više nije vratio kući.

Čovek je nestao bez traga, pa je porodica pozvala policiju. Organizovana je potraga koja nažalost nije dala rezultate.

Prošle su tri decenije, familija je verovala da je Vasile mrtav - održano je i nekoliko parastosa, a onda su doživeli šok u septembru 2021. godine.

Čovek se pojavio na kapiji svog imanja u istoj odeći u kojoj je bio na dan nestanka! U njegovom džepu i dalje je bila vozna karta koju je kupio za odlazak do grada.

Pojedini svedoci su tvrdili da je u isto vreme primećeno nepoznato vozilo kako juri, ali niko nije upisao registraciju, prenosi Unilad.

Vasile je bio zbunjen, dezorijentisan, ali dobrog zdravlja. Lekari su ustanovili da ima određene neurološke tegobe, ali to se pripisivalo njegovim godinama - tada je imao 93.

Osim što se sećao da je rođen 1928, da je udovac i da mu je otac bio poznati trgovac, nesrećni čovek ništa drugo nije mogao da kaže.

Jednostavno, nije imao nikakva sećanja.

Jedva je prepoznao sina i ćerku, a lokalnim medijima je ispričao da ne razume šta se dogodilo.

“Pričao nam je o periodu kada je uzgajivao i prodavao stoku. Pitamo ga jedno, a on kaže nešto sasvim drugo. Ko zna gde je bio, ko ga je čuvao, možda je bio primoran da radi… Ne znamo kakav je život vodio”, kazao je sin.

Nakon misterioznog povratka, familija je apelovala da im se javi bilo ko s informacijom šta se događalo sa Vasileom u protekle tri decenije.

(Telegraf.rs)