Pojela parče pice, a nakon 3 sata otekla kao da je glavu gurnula u osinjak: Zbunila je i lekare

S. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo je prevezena u bolnicu, pregledana i prikačena na infuziju

Foto: instagram.com/nicoleskirts

Tiktokerka Nikol Skirts (27) doživela je veliku neprijatnost, pošto je posetila festival hrane u Pitsburgu.

Isprobala je više specijaliteta, gde su krastavci glavni dodatak, a najviše joj se svidela pica.

Devojka je probala krastavce pečene u rerni, limunadu od krastavaca, kanole punjenje krastavcima… i sve to snimila za svoje pratioce na popularnoj platformi.

Tri sata kasnije, međutim, počeli su problemi.

“Počelo je da svrbi. Pomislila sam da imam čmičak u oku. Vrlo brzo, moje lice je oteklo, jedva sam gledala”, kazala je Nikol.

Ubrzo je prevezena u bolnicu, pregledana i prikačena na infuziju. Nakon tretmana u potpunosti se oporavila, mada lekari nisu mogli da preciziraju šta je prouzrokovalo burnu reakciju.

Devojka veruje da je organizam odreagovao na krastavce, a ne na picu. Tvrdi da nikada ranije nije doživela ništa slično.

“Razvila sam alergiju na krastavce za jedan dan”, objavila je.

Korisnici društvenih mreža spekulišu da je telo odreagovalo zbog preopterećenosti natrijumom, prenosi Need To Know.

Specijalista za alergije, dr Helen Evans-Hauls, kaže da postoje mnogi sastojci u pici koju mogu izazvati alergiju.

Primarno, najčešći alergeni su pšenica, kravlje mleko ili jaja. Međutim, ljudi mogu biti alergični na druge namirnice i prelive, uključujući ribu, pečurke ili biber”.

Ona dodaje da alergijske reakcije imaju tendenciju da se jave u roku od nekoliko minuta do sat ili dva nakon izlaganja hrani, ali, što je ključno, obično se povlače u roku od nekoliko sati.

(Telegraf.rs)