Vanesa (24) je preživela napad medveda: Pokazala jezive povrede i otkrila da joj je ŠNALA spasila život

S. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije želela da se preda, u mislima je imala dvogodišnju ćerku i supruga Dejva

Vanesa Čaput je uživala u trčanju, jednom od šumskih staza u kanadskom Jukonu, kada je naletela na četiri medveda.

Sa sobom je vodila ljubimca, nemačkog ovčara Nina, koji je instinktivno počeo da laje, a zatim je pojurio divlje zveri. Tako je propao ženin plan da se neopaženo izvuče iz nevolje.

Reagujući na lavež, mužjak od dva metra se zaleteo na 24-godišnju majku i kandžama je dohvatio po leđima. Zatim je ugrizao za podlakticu i slomio joj kost.

Vanesa nije želela da se preda, u mislima je imala dvogodišnju ćerku i supruga Dejva, ali nije bežala, prenosi Daily Mail.

Setila se šta je naučila o medvedima, pa je ostala da leži nepomično na zemlji, u nadi da će zver otići svojim putem.

Foto: Shutterstock

Ali, nije je to spasilo. Kada je životinja htela da je ugrize za glavu Vanesina šnala mu se zarila u meko tkivo, pa se na trenutak zaustavio.

Ona je to iskoristila da pobegne i stigne do autoputa, gde je pronašla pomoć.

Ubrzo je završila u bolnici, a lekari su konstatovali teške povrede, uključujući slomljenu desnu ruku i ubodne rane po telu.

“Možete naleteti na medveda u Jukonu, ali baš na četiri. Mužjak je nasrnuo na mene, pa sam pokušala da se dokopam nekog drveta. Pre nego što sam uspela, dohvatio me je”, kazala je lokalnim medijima.

Ona je objasnila da je napad trajao nekoliko minuta, pre nego što je uspela da pobegne.

“Sećam se ugriza za ruku. Osetila sam kako mi se kandže zarivaju u leđa, ali nisam vrištala. Ugrizao me je za glavu, a šnala ga je povredila. Nije mu se to svidelo. Potom je krenuo prema psu i to mi je spaslo život. Imala sam minut da se dokopam puta”.

Vanesa je završila sa više od 30 šavova na telu, a posle 10 dana je puštena na kućno lečenje. Smatra da je izuzetno srećna što je ostala živa.

“Ne ljutim se na medveda, ima ih svuda u Jukonu i ne možete ih izbeći”, zaključila je.

(Telegraf.rs)