Bivšu devojku bombardovao porukama i "uhodio" u kostimu pingvina: Evo kako ga je sud kaznio

S. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Žitelj Veksama se izjasnio krivim za uznemiravanje

Foto: Shutterstock

Ljubavna veza između Entonija Prajsa i Abigejl Vilijams trajala je pet meseci, a nakon raskida njen život se pretvorio u noćnu moru.

Bivši je počeo da je bombarduje porukama i neželjenim poklonima, pa se plašila da boravi u sopstvenom domu. Na kraju, obukao je kostim pingvina i stao na kružni tok, gde se fotografisao.

Žitelj Veksama (Vels) izjasnio se krivim za uznemiravanje od jula do novembra prošle godine, prenosi Daily Mail.

Pred sudom se čulo da je bivši devojku zasipao porukama i poklonima, a da je ona promenila broj kako bi izbegla uznemiravanje.

“Abigejl veruje da joj je poslao fotografiju u kostimu pingvina da bi je nasmejao i spasio njihovu vezu. Znao je da obično prolazi tim kružnim tokom. Ali, njoj nije bilo smešno”, rekao je tužilac Rajan Džekson.

Ona je tvrdila da je Prajs slao ljubavna pisma, cveće i čestitke, ali da se situacija pogoršavala u avgustu 2023, kada je odlučila da kontaktira policiju.

Navodi da je prestala da ide u teretanu i da je noćila na različitim adresama, kako bi izbegla susret sa bivšim partnerom.

Branilac optuženog je isticao njegov dobar karakter, ali i da patio od bipolarnog poremećaja zbog čega se lečio.

Foto-ilustracija: Shutterstock

“Ovo je zaista ozbiljan prekršaj. Prihvatamo da niste mogli da se pomirite s raskidom. Međutim, to ne opravdava vaše ponašanje. Uporno ste kontaktirali bivšu partnerku iako je ona tražila da to ne činite. Morala je da napravi ozbiljne promene u svom životu”, rekao je predsedavajući suda Najdžel Gilks.

Prajsu je izrečena kazna od 12 nedelja zatvora, uslovno na 18 meseci, ali i trogodišnja zabrana prilaska radnom mestu Abigejl Vilijams.

(Telegraf.rs)