Milijarder se razveo za samo deset minuta

Milijarderu Rupertu Murdoku trebalo je samo 10 minita da se razvede od svoje treće, skoro duplo mlađe supruge, a sve zahvaljujući uslovima razvoda koji su unapred precizirani predbračnim ugovorom

Milijarder Rupert Murdok (82) i njegova sada već bivša treća supruga Vendi Deng (44), nakon 14 godina braka razišli su se uz prijateljski zagrljaj. Ovako korektan razvod braka rezultat je potpisivanja predbračnog ugovora gde su svi uslovi bili unapred poznati, pa u sudkom procesu nije bilo reči ni o kakvom sukobu.

Murdok i Dengova su se upoznali na jednoj od proslava njegove kompanije u Hong Kongu, a venčali su se dve kodine kasnije, što je bilo samo mesec dana nakon njegovog drugog razvoda, i postali roditelji dve devojčice.

Predbračni ugovor je sklopljen nakon što se Murdok već "opekao" sa svojom prethodnom ženom, koja mu je nakon razvoda uzela 1,7 milijardi dolara. U ugovoru je precizirano da Dengova neće imati nikakav udeo u njegovim korporacijama, koje će nakon njegove smrti preuzeti njegovo četvoro dece.

Dengova je zadržala stan u Njujorku, u kome će živeti sa ćerkama. Ovaj stan na Menhetnu kupili su od porodice Rokfeler za 44 miliona dolara i u renoviranje uložili još 50 miliona. Naime, radi se o dvadesetosobnom stanu, koji zauzima tri sprata.

Kako su svi parametri razvoda bili veoma dobro poznati, ceo proces trajao je ukupno 10 minuta, koliko je trebalo obema stranama da daju svoje izjave sudiji.

(Telegraf.rs / Nydailynews.com)