ZBOG TRADICIJE: Japanke prekrivaju lice da ih ne bi gledali dok jedu (VIDEO)

Novi lanac restorana brze hrane u Japanu zamalo da ostane bez mušterija, jer žene ne smeju javno da zinu dovoljno da bi zagrizle veliki burger, tako da su smislili omote koji će im prekriti usta

Kada su otvorili lanac brze hrane u Japanu "Sveži burger", vlasnici su naišli na problem na koji nisu računali. Mnoge žene nisu želele da ručaju u njihovom restoranu, jer su burgeri isuviše veliki, što znači da je potreban ogromni zalogaj da bi se obuhvatila i gornja i donja polovinja lepinje.

Stari japanski običaj, koji se do danas zadržao, nalaže ženama da prekrivaju usta kada se smeju ili kada jedu, a pored toga postoji verovanje, koje se zove "Ochobo", da su mala usta vrhunac ženske lepote. Izgubiti mušterije nije bila opcija, pa su vlasnici doskočili problemu tako što su napravili papirne omote dovoljno duboke da prekriju polovinu lica, sa ilustracijom zatvorenih usta, dok ispod omota nesmetano može da jede ogromni hamburger.

Takozvani "oslobodilački omot" omogućio je ženama da jedu u ovom fast-fud restoranu, bez opterećivanja običajima. Nakon ovog rešenja, prodaja burgera ženama porasla je za čak 213 odsto.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)