SKRIVENA OD SVETA: Zavirite u najveću pećinu na svetu (FOTO) (VIDEO)

Mesec dana bilo je potrebno timu eksperata da bi istražili čitav pećinski sistem otkriven u kineskoj provinciji Čongkuing, a unutar njega nalazi se čak i oblak veličine 51.000 metara kvadratnih

Avanturisti su slučajno naišli na pećinu Er Vang Dong koja je toliko ogromna da ima sopstveni vremenski sistem zajedno sa paperjastim oblacima i maglom koja seže u njenu dubinu.

Eksperti za istraživanje pećina su zajedno sa fotografima izučavali ovaj veliki pećinski sistem smešten u kineskoj provinciji Čongkuing i napravili prve slike ovog prirodnog čuda. Bili su očarani kada su pronašli ulaz u sakriveni Er Vang Dong pećinski sistem i zabezeknuti prostranom unutrašnjošću u kojoj se nalazio veliki oblak.

Fotograf i speleolog Robi Šon, iz Mančestera, bio je deo tima od 15 istraživača u misiji od mesec dana, koliko im je trebalo da otkriju sve tajne ovog pećinskog sistema.

- Svi glavni prolazi su bili duboko pod zemljom i nikada nisu videli svetlost dana, a ova pećina nikada nije propisno istražena- rekao je Šon.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)