Britanci preporučuju turistima Novi Sad

"Rough Guides" elektronski informator iz Velike Britanije svrstao je Novi Sad među osam Top svetskih destinacija koje treba posetiti u septembru

Elektronski informator o turističkim destinacijama, "Rough Guides" iz Velike Britanije, svrstao je Novi Sad među osam destinacija sveta koje bi trebalo posetiti u mesecu septembru, saopšteno je iz Turističke organizacije Novog Sada.

U saopštenju se navodi da je pomenuti informator objavio članak u kome preporučuje osam destinacija širom sveta kao "najbolja mesta za posetu u mesecu septembru" i da se među njima nalazi i Novi Sad.

U tekstu koji je objavljen na tom sajtu kaže se da veliki broj "parti turista" u julu pohrli u Novi Sad na Muzički festival Exit, ali da bi taj grad trebalo posetiti u septembru kada se na miru mogu obići muzeji, lepe kafanske bašte ili se rashladiti na plaži Štrand.

Pored toga "moguće je istražiti obalu Dunava". Pomenuti britanski sajt je specijalizovan za teme iz oblasti turizma i ima oko 70.000 pratilaca na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs / Tanjug)