AVANTURISTI: Obliaze svet bez prebijene pare (FOTO)

Irac Kolin Tarner je sa devojkom krenuo iz Dablina u obilazak planete, par je trenutno u Londonu, a svoje putovanje će nastaviti dalje, iako priznaju da njihov optimistični plan ima nedostatke

Irac Kolin Tarner pokušaće da sa svojom devojkom obiđe svet "bez prebijene pare" u džepu, a cilj njihove akcije je da pokažu da je svet bez novca moguć.

Pošli su iz Dablina 28. jula, a trenutno su u Londonu i iako priznaju da realizacija njihovog "sveta bez novca" ima nedostatke, optimisti su i smatraju da će plan ipak uspeti, prenosi AFP.

Tarner kaže da njihov put bez novca u stvari znači da "očigledno neće trošiti ništa", ali će se oslanjati na ljubaznost domaćina koji su spremni da im pruže prenoćište, obrok i prevoz.

- Novac je kao motivator zaista precenjen, međutim, bez njega ne može da se živi. Jedan od razloga što ovo radim jeste da pokažem da je to teoretski moguće, iako se praktično oslanjam na druge ljude koji troše novac za mene. Ideja nije savršena, ali ako ništa drugo, makar promoviše nešto - priznaje Irac.

(Telegraf.rs / Tanjug)