OVO DETE ĆE VLADATI SVETOM: Dvogodišnji Adam najmlađi član Mense! (VIDEO)

Pametniji od Baraka Obame i Dejvida Kamerona, on, za razliku od svojih vršnjaka koji još uvek šaraju po zidovima, čita Šekspira, zna sve planete u sunčevom sistemu, uči japanski, španski i francuski. Ukratko, dok su druga deca učila da hodaju, Adam je već čitao

Adam Kirbi, mališan iz Londona, postao je najmlađi član Mense i to sa samo dve godine i pet meseci, a test inteligencije pokazao je da je Adam pametniji i od Baraka Obame i Dejvida Kamerona.

Preciznije, njegov koeficijent inteligencije je 141, a samo ga četiri boda dele od statusa genijalca!

Dejli Majl piše da Adam, za razliku od svojih vršnjaka koji još uvek šaraju po zidovima, čita Šekspira, zna sve planete u sunčevom sistemu, uči japanski, španski i francuski. Ukratko, dok su druga deca učila da hodaju, Adam je već čitao!

Već sada zna da broji do 1000, savladao je sabiranje i oduzimanje, piše neka slova, a sva ih zna na tastaturi.

- Njegove su mogućnosti neverovatne, a mi se trudimo da razvijemo njegovu inteligenciju od njegove desete nedelje. Mislim da se tako brzo razvija jer smo pronašli način da ga zainteresujemo za učenje - rekao je njegov otac Din, koji, kao ni njegova supruga Keri En, nije član Mense.

Dečak iz Mičama, u južnom Londonu, tako je postao tek devetnaesto dete iz Velike Britanije koje je postalo član Mense pre polaska u školu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)