HEROJ OKUPAN KRVLJU: Karatista sprečio pljačku sa nožem zarivenim u ruku!

Napadač je čoveku zabo sečivo dugo 15 centimetara, koje on nije osećao sve dok na podu nije video dršku noža. Nasilnik je osuđen na deset godine zatvora

Džejmi Hol (39) osuđen je na deset godina zatvora zbog toga što je zabo ceo nož u ruku Taiteksu Flamanči (38) u Mejdstonu u Engleskoj.

Hol je Flamanči zabo nož dug 15 centimetara i, iako je nesrećni čovek pokušao da se odbrani, sečivo mu je već bilo zariveno duboko u ruku.

Plamanča je bio u večernjoj šetnji sa svojom ženom Ašom (38), kada su zastali ispred izloga jedne radnje; tada ga je napao muškarac, pribio ga uza zid i zapretio da će ga izbosti ako mu ne preda novac. Bivši vojnik i nosilac crnog pojasa u karateu i tekvondou mirno je reagovao i rekao napadaču da bi trebalo prvo da zna ko je on.

Hol je pokušao da zarije nož u stomak Plamanče, ali ga je ovaj udario i blokirao, zatim je bacio telefon ženi koja je pozvala pomoć. Žrtva je četvrt sata držala napadača čekajući policiju.

Nekim čudnim slučajem, Plamanča nije osećao da mu je Hol zario sečivo dugo 15 centimetara u ruku, sve dok nije primetio otkinutu dršku noža na podu.

- Video sam dršku noža na trotoaru i primetio krv koja je curila iz moje ruke. Pomislio sam da sam u nevolji - rekao je Flamanča.

Hol je uhapšen, priznao je napad i osuđen je na deset godina zatvora.

Žrtvi je sečivo uspešno hirurški odstranjeno i on se oporavlja.

- Pokušao sam da ga upozorim da se ne "kači" sa mnom. Imam crni pojas drugi dan u karateu i prvi dan u tekvondou - rekao je Plamanča nakon incidenta.

(M. R. / Izvor: Daily mail / Foto:  ITV News Meridian)