HUMANO: Njujorški policajac promrzlom beskućniku kupio čizme! (FOTO)

- Napolju je bilo ledeno i jasno sam video promrzline na njegovim bosim nogama. Pitao sam ga koji broj nosi, otrčao do radnje i kupio mu čarape i cipele - priseća se "plavac" Lorens Deprimo (25) te noći 14. novembra

IMA NADE ZA LJUDSKI ROD! Jedne hladne novembarske noći na Tajm skveru u Njujorku, policajac Lorens Deprimo radio je u sklopu antiterorističke akcije, kada je iznenada naleteo na starijeg, bosonogog beskućnika. Istog momenta nestao je sa lica mesta, a kada se vratio, u rukama je nosio par glanc novih čizama. Kleknuo je i pomogao čoveku da ih obuje.

Ovaj akt dobrotvorja ganuo je mnoga srca u Americi, a javnost je za njega saznala slučajno, zahvaljujući turistkinji iz Arizone koja je ceo događaj snimila svojom kamerom.

Preko noći gospodin Deprimo postao je internet zvezda! Post koji je Dženifer Foster okačila na zvaničnu Fejsbuk stranicu njujorških "plavaca" do sada je pogledan 1,6 miliona puta, skupio je 321,311 i skoro 77.000 komentara!

- Neću početi da volim policiju zbog ovoga, ali imam najviše poštovanje prema ovom čoveku - napisao je jedan čovek na Fejsbuku.

Policajac Deprimo, koji ima 25 godina i obično radi u Šestoj stanici u Vest Vilidžu, pridružio se snagama reda i mira pre dve godine, a živi sa svojim roditeljima na Long Ajlendu. Kaže da nije bio obavešten da će biti uslikan, a sama policija nije znala ko je na slici satima nakon što je ova dirljiva slika postala viral.

- Napolju je bilo ledeno i jasno sam video promrzline na nogama jadnog čoveka. Ja sam imao dva para čarapa i opet mi je bilo hladno. Pitao sam ga koji broj nosi i saznao sam da nosi 12. Otrčao sam do radnje i kupio mu čarape i cipele - priseća se on te noći.

Prodavac je bio zadivljen.

- Svi smo mi Njujorčani uglavnom, ali jednostavno prolazimo pored takvih ljudi i ne obraćamo pažnju, posebno u ovom susedstvu - kaže Hoze Kano.

Identitet beskućnika sa fotografije i dalje nije poznat, ali policija na tome radi.

(M. B. / Foto: Fejsbuk)