ČUDESNO: Dečak (2) oživeo sat vremena NAKON vađenja iz jezera (FOTO)

Jednog sunčanog nedeljnog podneva u martu ove godine, dok su mu roditelji pripremali ručak, odlutao je od dadilje koja ga je čuvala i upao u jezerce u vrtu. Iako ima ozbiljno oštećenje mozga, Jago se oporavlja

Jago ima samo dve godine, a već je njegov život možda zauvek obeležen užasnom nesrećom koja mu se desila: udavio se u jezeru (da, dobro ste pročitali) i bio mrtav, ali se sat vremena nakon vađenja njegovog tela iz jezera vratio u svet živih - međutim, ne bez posledica, pošto mu je ovaj događaj ozbiljno oštetio mozak.

- Ironija je u tome što smo sebe smatrali izuzetno opreznim roditeljima. Naša deca su centar našeg sveta i sve što smo ikada planirali planirali smo imajući njih na umu - kaže Barni (44), Jagov otac, koji je direktor krupne firme za asfaltiranje puteva.

Jago je pravi ratnik: prohodao je već sa 11 meseci, izvlačio se iz ruku svog oca i trčao ka vratima pokušavajući da izađe: bio je izuzetno nestrpljiv da pređe na sledeći nivo.

Do nesreće je došlo iznenada.

Jednog sunčanog nedeljnog podneva u martu ove godine, dok su mu roditelji pripremali ručak, odlutao je od dadilje koja ga je čuvala i upao u jezerce u vrtu.

- Sećam se da sam prišla našoj dadilji da je pitam gde je Jago. Kada mi je rekla da je mislila da je sa nama, odmah mi se smračilo - priseća se Lin, Jagova majka.

Kada je došla do jezerceta, dete je ležalo na stomaku, sa licem pod vodom.