ROBIJAŠKI BIFTEK: Zatvorski restoran otvoren za javnost - kuvari su zatvorenici!
Restoran "Klink Simru" u jednoj velškoj kazneno-popravnoj ustanovi je zamisao nagrađivanog kuvara Alberta Kriskija, koji je radio u jednom poznatom londonskom restoranu
Dosta dugo je zatvorska hrana zapravo bila hladna kaša. Međutim, sve se promenilo otkako je najavljeno otvaranje novog restorana unutar zatvora u Velsu. Ovaj kazamat snažno podseća na norveški zatvor ili na onaj u Boliviji, o kojima smo ranije pisali.
Restoran "Klink Simru" je zamisao nagrađivanog kuvara Alberta Kriskija, koji je radio u jednom poznatom londonskom restoranu.
Sva jela će kuvati i služiti kriminalci iz ovog zatvora. Kriski tvrdi da je sve u kvalitetu hrane i njenom posluživanju, i da nije nikakva šala u pitanju.
- Želimo da pokušamo i uspemo u ovome, a da nas drugi restorani ne vide kao konkurente, već kao agenciju gde zatvorenici mogu pronaći posao u kvalitetnoj ustanovi, izgraditi svoj ponos i motivaciju i izdržavati svoje porodice - kaže on.