Šampon koji potpuno menja izgled vaše kose: Samo recite šta želite i biće onakva kakvu ste oduvek maštali da imate!

Šamponi i regeneratori su mogu da se beskrajno prilagođavaju različitim tipovima kose

"Function of beauty" je mlada kompanija koja se suočava sa starim problemom - kako da se poboljša izgled kose. Start up iz Njujorka, koji je sa radom počeo u oktobru prošle godine, kreirao je prozvod koji omogućava ljudima da sami prilagođavaju šampone i regeneratore svom tipu kose i ciljevima koje žele da postignu.

NISAM PRALA KOSU ŠAMPONOM GODINU DANA: Kad budete videli kako ona izgleda, biće vam sve jasno (FOTO)

Ako želite glatku, sjajnu kosu, možete da obavestite kompaniju, a oni će napraviti odgovarajuću mešavinu. Ova kompanija radi manje od godinu dana, a već je postigla veliki uspeh i pravi ogromne prihode.

Međutim, osnivač Zair Dosa koji je i generalni direktor kompanije odbija da otkrije koliki su mesečni prihodi. Pored toga, "Function of beauty" vredi više od 96 miliona evra.

12 miliona kombinacija

Ideja za stvaranje dizajnerskih proizvoda za kosu rezultat je Dosinog studiranja na MIT-u.

Dok je radio na svojoj disertaciji, koja se fokusirala na lanac vrednosti i elektronsku trgovinu, Dosa je počeo da proučava različite industrije.

- Video sam da je industrija lepote najtrajnija, a interesantno je da se lanac vrednosti nije promenio u poslednjih 100 godina - rekao je Dosa za businessinsider.com.

On je odlučio da izgradi direktno-potrošačku kompaniju koja se posebno fokusirala na negu kose.

Šamponi i regeneratori su mogu da se beskrajno prilagođavaju različitim tipovima kose. "Function of beauty" može da stvori čak 12 miliona kombinacija od svojih sastojaka.

Kako to funcioniše

Sve počinje sa kvizom na njihovoj zvaničnoj stranici. Ljudi odgovaraju na pitanja o svojoj kosi, njenoj strukturi i slično.

Zatim ćete odabrati pet "ciljeva za kosu", kao što je volumen, dubinsko pranje ili produženje.

Onda birate boju i miris koji želite za šampon i renegerator, zajedno sa jačinom mirisa. Potom kompanija prilagođava formulu na osnovu svog asortimana.

Kompanija onda porudžbinu isporučuje mušteriji i ona može odmah da testira proizvod, prenosi businessinsider.com.

Ako vam ne odgovara možete odmah da je vratiti nazad i za vas će biti kreirana nova formula bez novčane naknade.

Fotografije proizvoda možete da pogledate OVDE.

(Telegraf.rs)