On je bloger, gej i ultradesničar: Trampa zove "taticom" a kad čujete kako "tepa" sebi, odlepićete! (FOTO)

Njegovi kritičari ga zovu pobornikom govora mržnje

Ultrakonzervativni urednik sajta "Breitwart" i bloger Majlo Janopulos (32) sebe naziva "najfabuloznijem superzlikovcem na internetu", a njegovi kritičari ga zovu pobornikom govora mržnje.

Naučite da se rukujete kao Donald Tramp (VIDEO)

Tramp zabranjuje izbeglicama da uđu u Ameriku, a Adrijana Lima je sa 80 ljudi spremila jak odgovor na to (VIDEO)

Janopulos je ponovo u centru medijske pažnje nakon što je razbesneo javnost izjavama u kojima je praktično dao opravdanje za čin pedofilije. Međutim, ove izjave, koje je dao prilikom gostovanja na jednom radiju, samo su poslednje u nizu njegovih ispada, piše Hafington post.

Za njega se može reći da je hodajuća kontradikcija. Blizak je sa pokretom takozvanih alternativnih desničara koji imaju antimigrantske, antimuslimanske, antisemitske, rasističke, antifeminističke, homofobne stavove.

On je britanski državljanin, koji živi u SAD, pa je samim tim migrant. Njegov otac je Grk, a majka Britanka, a on je katoličke veroispovesti.

Homoseksualac je, a često napada druge homoseksualce koji se bore za svoja prava, a naročito transseksualce, za koje govori da su "poremećeni" i slični sociopatama.

Svoje stavove iznosi i preko društvenih medija, na kojima ima veliki broj pratilaca. U julu 2016. godine, Janopulosu je ukinut nalog na "Tviteru" nakon što je podsticao žestoke rasističke napade na glumicu afričkog porekla Lesli Džouns.

Napisao je brojne kontroverzne kolumne, među kojima su "Kontrola rađanja ćini žene neatraktivnim i ludim" i "Da li biste da vama dete ima feminizam ili rak?"

Iako blizak sa pokretom alternativnih desničara, Janopulos tvrdi da on nije njihov deo. Kako je sam rekao, ne bi se uklopio kao "gej Jevrejin koji ne viče na svog crnog dečka" (njegova baka s majčine strane je Jevrejka).

TRAMP JE NJEGOV "TATICA"

Poznat je kao veliki pristalica američkog predsednika Donalda Trampa i nakon što je urednik sajta "Breitbart" postao predsednikov savetnik, Janopulos je nasledio njegovu poziciju.

Sajt "Breitbart" je, objavljivanjem raznih neproverenih vesti, pa i namernih laži, imao veliku ulogu u pobedi Donalda Trampa na predsedničkim izborima.

Janopulos za Trampa kaže da je njegov "tatica". On je tokom Trampove kampanje učestvovao na skupu nazvanom "gejevi za Trampa".

Janopulos je trebalo da održi govor na Univerzitetu Berkli u Kaliforniji, ali su organizovane demonstracije pa je govor otkazan. Na to je reagovao Tramp, navodeći da je moguće da će univerzitetu ukinuti finansiranje.

- Ako univerzitet Berkli ne dozvoljava slobodan govor i sprovodi nasilje nad nevinim ljudima s drugačijem gledištima - NEMA FEDERALNIH SREDSTAVA? - naveo je Tramp na Tviteru.

Sledećeg meseca je trebalo da izađe njegova autobiografija "Opasan", ali je izdavačka kuća "Sajmon i Šuster" je objavila da će odustati od izdavanja knjige nakon poslednjeg skandala i protesta.

(Telegraf.rs)