Ove tri jezive horor priče zaista su se dogodile na petak 13. (VIDEO)

Petak 13. nije nimalo naivan dan, videćete i zašto

Horor film "Petak 13." kao i mnogi drugi filmovi i priče učinili su od poslednjeg radnog dana u nedelji u 13. danu meseca zlokobno iščekivanje nesreće. I svi, kad malo bolje razmislimo, znamo da je to tako. Ali da li je zaista?

Baksuzni sled događaja u 2017. ili sreća: Srpska Nova godina pada na petak 13.

Ovo su tri jeziva događaja koji su se zaista dogodili na petak 13-ti.

13. avgust, petak, 1993. godine

Gosti hotela Rojal Plaza (Royal Plaza) na Tajlandu odmarali su se u prizemlju uz apiritiv i predjelo, sireve i ostale đakonije. Niko nije ni slutio da će zlokobni petak 13. doneti veliku nesreću. Tri sprata pala su na prizemlje i bukvalno smljeckala ljude. Poginulo je 137 ljudi, a povređeno je 227.

13. avgust, petak, 2010. godine

Dok je prisustvovao festivalu na plazi Lovestoft u Engleskoj, tinejdžera je udario grom. On je, što je bilo pravo čudo, preživeo. Ono što je još jezivije u celoj priči jeste da je dečak imao 13 godina, da je bio petak 13-ti i da ga je u 13:13 časova udario grom!

13. april, petak, 1883. godine

Pet istraživača na čelu sa Alfredom Pakerom vozili su se Koloradom u nadi da će pronaći zlato i druge vrednosti. Ipak, negde na tom putu su se izgubili isrcpljeni i gladni, izloženi surovom planinskom vetru. To je trajalo, a niko nije mogao da ih pronađe. Njihova jedina šansa za opstanak bilo je da se okrenu kanibalizmu. Paker je jedini preživeo i optužen je za četiri ubistva 13. aprila 1883. godine. Paker se na sudu branio da su njegovi drugovi postali nasilni, te da ih je ubio u samoodbrani. 

(Telegraf.rs)