14 DANA U NOVEMBRU BIĆE POTPUNI MRAK NA ZEMLJI?! Apokaliptični događaj tema broj 1 na internetu

Venera i Jupiter će biti u približnom poravnanju, uz samo jedan stepen odstupanja, što će navodno prouzrokovati oslobađanje nezabeležene količine vodonika koji će reagovati sa Suncem, a to će izazvati ogromnu eksploziju

Foto: Tanjug/AP

Glasine po kojima je iz Američke svemirske agencije (NASA) procurela informacija da će između 15. i 29. novembra na zemlji nastupiti mrkli mrak, počele su da kruže Internetom, a njih je odmah preneo veb-sajt "Dinos Mark".

POSLE USPEŠNOG ULASKA U MARSOVU ATMOSFERU, SONDA ZAVRŠILA MISIJU: Pala na površinu i razbila se (FOTO)

Ovaj sajt preneo je i upitne tvrdnje po kojima će apokaliptični događaj izazvati "astronomska pojava između Venere i Jupitera".

- Prema Nasinom izveštaju, Venera i Jupiter će biti u približnom poravnanju, uz samo jedan stepen odstupanja - prenosi list Daily star i dodaje: "Venera će proći jugozapadno od Jupitera, pa će zbog toga sijati 10 puta jače od Jupitera. Svetlost sa Venere zagrejaće gasove na Jupiteru, što će izazvati reakciju", navodi "Daily Star".

Ovo će navodno prouzrokovati oslobađanje nezabeležene količine vodonika koji će reagovati sa Suncem, a to će izazvati ogromnu eksploziju.

Sunce će tada emitovati toliko toplote iz svog jezgra da će poplaveti, za šta će biti potrebno preko 14 dana da se vrati u prethodno, normalno stanje.

Takva situacija, navodi se na kraju članka, neće zadati previše brige stanovnicima koji će sada imati priliku da iskuse zimu koju proživljavaju ljudi na Aljasci.

NASA je ove tvrdnje demantovala, uz komentar da se takvo pomračenje nije dogodilo u poslednjih milion godina.

(Telegraf.rs / Dailystar.co.uk)