Zaplenjen Gadafijev nož ukrašen DIJAMANTIMA I ZLATOM vredan 10 MILIONA DOLARA (FOTO)

Policija je u Esenjurtu u Turskoj pronašla i zaplenila specijalno izrađeni kofer u kojem je bio nož od slonovače koji je ukrašen safirima, dijamantima, smaragdima, rubinima i zlatom

Pripadnici Odeljenja istanbulske policije za borbu protiv krijumčarenja tokom današnje akcije zaplenili su deset miliona dolara vredan nož koji je ranije ukraden iz palate bivšeg libijskog predsednika Muamera Gadafija.

TAJNA ŠIFRE GADAFIJEVOG SEFA: U njemu je 184 miliona dolara, svi žele da ga otvore!

Na bazi obaveštajnih saznanja da krijumčari u Istanbulu treba da izvrše prodaju vrednih predmeta koji su ukradeni u inostranstvu i prokrijumčareni u Tursku, pripadnici istanbulske policije su izvršili pretres jednog objekta u mestu Esenjurt. Tom prilikom slobode su lišeni osumnjičeni biznismen i njegova dva najbliža saradnika.

Policija je u tom objektu pronašla i zaplenila specijalno izrađeni kofer u kojem je bio nož od slonovače koji je ukrašen safirima, dijamantima, smaragdima, rubinima i zlatom. Nož je ukraden iz Gadafijeve palate tokom revolucije u Libiji, a u Istanbulu je nameravao da ga kupi jedan saudijski biznismen.

Policijski zvaničnici saopštili su da je osumnjičeni pre tri mjeseca kupio nož za 4,6 miliona dolara i da je u Istanbulu trebalo da ga proda kupcu iz Saudijske Arabije za deset miliona dolara. Privedeni su nakon davanja iskaza pušteni da se u pokrenutom sudskom postupku brane sa slobode. Uporedo s tim, pripadnici istog tima istanbulske policije danas su izvršili još jednu akciju tokom koje je zaplenjena veća količina vrednih kovanica iz perioda Vizantije i osmanskog carstva.

Na bazi obaveštajnih saznanja da se sprema krijumčarenje iz Turske, policija je izvršila pretres jednog objekta i tom prilikom zaplenila 200 zlatnih i bronzanih kovanica koje su bile skrivene u laptopovima.

(Telegraf.rs / Agencije)