Trebalo je da bude novi PARIZ, a postao je ZASTRAŠUJUĆI grad iz kojeg su svi pobegli (VIDEO)

Ovaj grad u Kini je prozvan "gradom duhova", međutim, nije jedini. Procenjeno je da postoji preko 60 miliona stanova bez stanara u oko 200 "fantomskih" gradova u 12 različitih provnicija

Na prvi pogled, ovaj grad deluje kao Pariz, međutim, u pitanju je Tijandučeng, mesto u Kini, koje je trebalo da bude prava turistička atrakcija, ali je postalo pravi fijasko. U njemu skoro da nema ljudi, a prvobitna ideja je bila da grad postane dom za 10.000 stanovnika!

Nemcima je ovaj kralj večita misterija, ali je njegov dvorac najposećenija turistička destinacija (FOTO) (VIDEO)

Trenutno u ovom gradu živi oko 2.000 ljudi što znači da je 80 odsto kapaciteta grada neiskorišćeno.

Nedaleko od Pariza nalazi se i "polovni" London. Ovaj grad otvoren je 2006. godine, a replika je toliko verna da su neki vlasnici engleskih pabova tužili kineske graditelje za krađu intelektualne svojine.

Inače, ovo nije jedini grad u Kini koji je prozvan "gradom duhova". Procenjeno je da postoji preko 60 miliona stanova bez stanara u oko 200 "fantomskih" gradova u 12 različitih provnicija.

Kineske vlasti su podržale projekte izgradnje replike poznatih svetskih gradova, kao što su Pariz i London, međutim, i oni su postali gradovi "duhova".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)