JEZIV SNIMAK: Ovako izgleda isterivanje đavola (VIDEO)

Reč "egzorcizam" je grčkog porekla, a znači zaklinjati, obavezati, zaposednuti nekog kao i isterivati, provaljivati, pokrenuti

U srednjem veku se veoma često primenjivao ovaj obred, dok je u nekim društvima još uvek prisutan i to na najrazličitije načine. Na uznemiravajućem snimku iz Brazila vide se muškarac i žena u koje je navodno ušao đavo.

OKREĆE GLAVU UNAZAD I GOVORI ARAMEJSKI: Srpski teolog objašnjava kako da prepoznate nekoga ko je OPSEDNUT ĐAVOLOM!

Reč "egzorcizam" je grčkog porekla, a znači zaklinjati, obavezati, zaposednuti nekog kao i isterivati, provaljivati, pokrenuti. Predstavlja moć, umeće ili dar isterivanja zlih duhova, besova i đavola iz tela opsednutih ljudi.

PLAĆALE MU ZA SEKS: Tvrdio da penisom isteruje đavola!

Na snimku se vidi masa koja uz obredno igranje i ponavljanje ritualnih reči igra oko "posednutog para" koji se, ukočeni, valjaju po zemlji u blatu. Mnogi su sumnjičavi po pitanju egzorcizma i isterivanja đavola, kao i pitanja same posednutosti, pa su mnogi komentari da njih dvoje imaju običan napad ili da su pod uticajem nekakve droge.

Ipak, u poslednje vreme Katolička crkva ima mnogo posla oko egzorcizma, budući da se sve više ljudi žali da ih je zaposeo demon.

Pogledajte video:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)