OVIH 13 PRELEPIH ZEMALJA MOŽETE POSETITI s malo novca u džepu! (FOTO)

U ovih trinaest zemalja ćete za male pare daleko dogurati

Pogledajte 13 nestvarno lepih predela u zemljama u kojima možete uživati čak i ako su vam budžeti skromniji!

SKRIVENA MESTA U BUDVI I BARU: A taman ste mislili da vas tamo ništa više ne može iznenaditi! (FOTO) (VIDEO)

Svi znamo da kad imate novca možete videti prelepa mesta, uživati u drugačijem, luksuznom, divljem, upuštati se u uzbudljive avanture ili ispijati ukusna pića i egzotična jela u nekom od mnogobrojnih rajskih vrtova na Zemlji.

Ali šta ako niste deo te "srećnije" nekolicine?

Možda će vam biti teško da poverujete da sa malim budžetom možete videti ove daleke i prelepe prizore, ali to je upravo ono što možete učiniti u ovih 13 zemalja.

1. INDONEZIJA

Toliko toga možete videti u ovoj zemlji za malo novca. Celu večeru možete dobiti za 13.500 indonežanskih rufija, što je negde oko 1 dolar!

2. KAMBODŽA

Kambodža je pravo mesto za one koji vole egzotiku a nemaju dubok džep! Možete videti prelepe predele, plaže, roniti ili planinariti, ručak u restoranu će vam ponuditi za 5 evra, a pivo je samo 25 centi!

3. VIJETNAM

Vijetnam jednostavno obara sa nogu. Za malo novca možete uživati u neverovatnoj prirodi, krečnjačkim ostrvima, neverovatnim vidikovcima i prizorima!

4. LAOS

Laos je severoistočna azijska zemlja poznata po prelepim planinama, budističkim manastirima. Ovde sobu možete iznajmiti za 10 evra a večerati za 1 euro!

5. TAJLAND

Iako je Tajland postao veoma popularno turističko mesto, ipak je dosta povoljan, sobu možete iznajmiti za samo 4 evra!

6. INDIJA

Indija je, rečju, magična! Tradicionalan indijski obrok možete pojesti za 40 indijskih rubija što je samo 60 centi!

7. NEPAL

Iako je Nepal poznat po zemljotresima i dalje je fantastična turistička destinacija! Vredi preći daleki put i upoznati egzotične prizore ove neverovatne zemlje!

8. KINA

Kina je ogromna zemlja, ali je takođe jako povoljna kada je reč o prevozu iz jednog mesta u drugo. Putovanja unutar zemlje su brza i jeftina te možete stići sa jednog kraja na drugi lako i jeftino i uživati u čarima ove zemlje.

9. BUGARSKA

Iako za Evropu važi da je dosta skupa za turiste, istočni delovi ovog kontinenta su iznenađujuće jeftini. Bugarska je zemlja sa zanimljivom tradicijom i kulturom, ali i prelepim plažama i morem!

10. NIKARAGVA

Mnogi Nikaragvu upoređuju sa Kosta Rikom, nazivaju je "novom Kosta Rikom". Uz malo entuzijazma i avanturističkog duha ovde možete surfovati, kampovati i obilaziti prelepe plaže za malo novca. Sobu u Nikaragvi možeze iznajmiti već za 5 eura!

11. GVATAMALA

Ova zemlja je poznata po prelepoj prirodi kao i umetnosti, ukoliko poranite na pijace zadiviće vas fantastične drvene sklupture i druge slične kreativne tvorevine!

12. HONDURAS

Hondurus je svetla tačka za bekpekerse niskog budžeta. Pored Kosta Rike i Nikarague, Hondurus je savršeno mesto za avanturiste koji vole da uživaju u prirodnim lepotama i uz to ne moraju da potroše previše novca.

13. PERU

Ukoliko putujete po svetu Peru je nezaobilazna stanica! Pored fantastičnih poznatih predela i destinacija koje možete videti, taksi koji vas vozi po celom Peruu košta samo 7 evra!

( Telegraf.rs/M.M. )