OVO SU TRI NAJBIZARNIJA OBIČAJA NA SVETU: Kada budete videli koja su, ZGROZIĆETE SE! (FOTO)

Običaj je tradicijom ustanovljen način ponašanja koji je karakterističan za sve pripadnike jedne etničke zajednice ili kulture, a mi smo odlučili da izdvojimo one najčudnije i predstavimo vam ih

Današnji svet je prepun izenađenja, koja mogu da nas oraspolože, dok neka mogu da nas rastuže. Na našoj planeti su se zadržali običaji koji su stari godinama, a neki čak i vekovima, i koji nas i dan-danas zgražavaju.

LETO JE ZA NJIH PAKAO, ALI NE ZBOG VRUĆINE: Milioni devojčica strepe od BRUTALNOG SAKAĆENJA!

Predstavićemo vam tri koja su ostavila na nas najveći utisak.

OBREZIVANJE DEVOJČICA

Letnji dani deo su života koji pruža najsrećnije dečije uspomene, ali u slučaju egipatskih devojčica, radi se najokrutnijem i najstrašnijem dobu godine. Milioni školarki u Egiptu strahuju od početka sezone ženskog genitalnog obrezivanja.

Obrezivanje je na neki način za ove devojčice brutalan obred zrelosti. Od 125 milona devojčica koje su prošle ovu proceduru, četvrtina živi u Egiptu.

Najviše devojčica taj obred prođe u starosti od 9 do 12 godina, a leto je odabrano kao idealno godišnje doba, budući da se tokom letnih meseci devojčice mogu oporaviti i normalno krenuti u školu na jesen.

Najčešće se kod devojčica odstranjuje deo klitorisa, a u nekim slučajevima i ceo klitoris. Onim sretnijima obrezivanje obavi lekar.

OŽENIO SE KROKODILOM

Stanovnici ribarskog gradića San Pedro Huamelula, na jugu Meksika, obukli su malu ženku krokodila kao nevestu i simbolično je udali za svog gradonačelnika.

Mala reptilka je najpre krštena, a zatim su joj pevane serenade dok je šetana gradom.

POTPUNI HIT: Gradonačelnik se oženio krokodilom, ALI STVARNO! (VIDEO)

Krokodilka, čija je čuljust iz predostrožnosti sve vreme bila obmotana lepljivom trakom, plesala je na slavlju sa svatovima pre nego što je vraćena u divljinu.

Ona je, prema lokalnoj tradiciji, princeza i veruje se da će takva “svadba” poboljšati ulov ribe i rakova.

LOTOS STOPALA

Su Ksi Rong ima 82 godine i u mlađim danima bila je poznata kao najlepša žena u selu zbog njenih malih, lepo oblikovanih stopala. Ali, njen život je bio zbog te "lepote" težak i danas oseća posledice.

Ona danas jedva hoda, ugojila se, a njena mala stopala ne mogu da izdrže njenu težinu. Ksi Rong je rekla da su zbog feudalne tradicije devojkama vezivali noge kako bi im smanjili stopala, da bi mogle da se udaju.

SILOM SU MI SMANJILI STOPALA: Kad sam probala da skinem zavoje, čupali su mi kožu (FOTO)

Ova bizarna tradicija u Kini je počela, pretpostavlja se, u 10. veku i vremenom je ostala ukorenjena širom ove azijske zemlje. Iako je ona potpuno zabranjena 1949. godine posle kineske revolucije, i danas se ona može videti na nekim ženama.

Ovakava stopala se nazivaju i lotos stopalima. Većini žena su u Kini vezivali stopala u zavoj i tesno bi ih obavijali kada bi napunile minimum pet godina, i tako bi bila vezivana godinama jer se verovalo da su lotos stopala najerotičniji deo tela.

(Telegraf.rs)