Zavirite u najluksuzniji helikopter na svetu! (FOTO)

Zvanično, cena još uvek nije saopštena, ali stručnjaci ga procenjuju na 15 miliona dolara

"Bell 525 Relentless", model helikoptera koji je u finalnim fazama dizajna i razvoja, svoj prvi let imaće tokom ovog proleća. Njegova kabina ima oko 80 metara kvadratnih, tako da ima dovoljno prostora za brojne luksuzne pogodnosti - od kožnih i udobnih sedišta, do tehnologije i zabave.

Maksimalna brzina ove leteće zveri iznosiće 286 kilometara na čas.

Zvanično, cena još uvek nije saopštena, ali stručnjaci ga procenjuju na 15 miliona dolara.

OVAKO IZGLEDA NAJLUKSUZNIJI AVION NA SVETU: Evo ko se sve vozi u njemu (FOTO) (VIDEO)

Ciljno tržište za ovaj helikopter je naftna industrija, a konstruisan je tako da može podneti sve teške uslove prekookeanskog putovanja. To ne znači da je luksuzna kabina manje luksuzna. Fleksibilni raspored njegove kabine može biti podjednako bogato dekorisan kao i bilo koji drugi privatni avion.

VIP paket ovog helikoptera uključuje veliko sedište, raspored prostora za konferencije i mini kuhinju. Što se enterijera tiče, on može biti vidljivo skupocen odnosno pun zlatnih detalja, a može sadržati i malo više konzervativne i prefinjene stilove.

Ovaj helikopter će imati ARC Horizon sistem za letenje koji ima napredno dizanirani kokpit, po prvi put primenjen u komercijalne svrhe. Imaće pomoćne kontrole, kao i u potpunosti integrisani "Garmin touchscreen" sistem upravljanja. U zavisnosti od zahteva klijenata u letelicu će moći da stane 16 ili 20 putnika sa sve posadom.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)