Ova narodna verovanja vam otkrivaju kako da privučete novac

Da li ste se nekada zapitali šta treba da uradite kako biste novac što duže sačuvali? Pogledajte ove savete koji će vam možda pomoći da svoje zarađene pare ne potrošite samo dva dana otkada primite platu

Pitanja koja sebi najčešće postavljamo su ona koja su vezana za pare. Mnogi se okreću i raznim gatarama i vračarama, a mi vam donosimo nekoiko saveta koja su vezana za narodne običaje.

Pročitajte šta treba da radite kako bi imali što više novca i sačuvali ga.

1. Nemojte stavljati torbu na pod ukoliko želite da imate pare.

2. Čitava plata mora da prenoći u kući, kako bi zarađeni novac voleo vaš dom. Takođe, veruje se da onog dana kada dobijete platu, ne treba da potrošite nijedan dinar.

3. Neka verovanja nalažu da krupnu novčanicu čuvate u svom domu godinu dana, jer će se ona kasnije napuniti vašom energijom i počeće sama da privlači novac.

4. Nećete imati novac ako zviždite u sobi ili mrve sa stola od hrane čistite rukom.

5. Metlu držite tako da vam drška bude dole.

6. Ako mislite da vam je plata mala i da bi trebalo da dobijete povišicu, najbolje bi bilo da je zatražite u sredu u toku dana.

7. Džepove od sezonske garderobe koju odlažete napunite sitnim papirnim novcem.

8. Pare ne vole bušne džepove i otpalu dugmad.

9. Neka vam novčanik nikada ne bude prazan, neka u njemu uvek bude makar sitniš.

10. Sav novac treba da bude glavnom stranom okrenut prema svom gazdi, dakle vama.

11. Novac koji zaradite kockanjem ili igrama na sreću, koji na nepošten način dobijete, nađen, pocepan ili slično, ne donosi sreću i zato ga ne treba zadržavati u novčaniku. Podelite ga sirotinji ili brzo potrošite.

12. U kući nemojte čuvati prazne kutije. One označavaju da će vam i novčanik biti prazan. U svaku praznu posudu ili kutiju stavite bar zrno pirinča jer je najbitnije da se nešto nalazi u njima.

(Telegraf.rs / Radiosarajevo.ba)