OČI U OČI SA AJKULOM: Zaronio da bi napravio spektakularan selfi! (FOTO)

- Želeo sam da fotografije budu neviđene do sada. Takođe, za mene je ovo bilo novo iskustvo jer se nikada nisam susreo sa ovoliko gladnih ajkula - objasnio je Aron Gekoski (34) poučen iskustvom iz Južne Afrike

Hiperaktivni i avanturistički nastrojen, Aron Gekoski (34), je napravio par neverovatnih fotografije tokom ronjenja u Južnoj Africi. On je uspeo je da napravi selfi sa belim ajkulama od kog zastaje dah.

- Ja sam u Africi bio četiri-pet godina i napravio sam mnogo toga sa ajkulama, međutim, ovo je nešto najriskantije do sada - objasnio je Aron.

- Želeo sam da fotografije budu spektakularne i neviđene. Takođe, za mene je ovo bilo novo iskustvo jer nikada do sada nisam uskočio među gladne ajkule - nastavio je sa objašnjavanjem.

On je naglasio da morate da usavršite tehnike kako biste se time bavili, da održavate što duže kontakt očima i ostanete u vertikalnom položaju.

Na ideju je došao jer je želeo da pokaže kako se ajkule u stvari više plaše ljudi jer su na ivici istrebljenja, iako nama to možda deluje neverovatno.

- Sve se dogodilo jako brzo, pa sam tek nakon samog događaja shvatio da je ovo bila riskantna situacija - izjavio je Aron.

Njegovim pustolovinama nije kraj, jer Aron planira da u budućnosti napravi slične video-zapise sa crnim orlovima.

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)