Ovako izgleda kad vas proguta medved (VIDEO)

Medvedica Baija se popela na ogradu poput Spajdermena i skinula kameru sa kaveza, a zatim nastavila da je nosi u svojim snažnim čeljustima

U zoološkom vrtu u Džersiju, jedan od zaposlenih se dosetio originalne ideje da postavi GoPro kameru u kavez andskih medveda. On nije ni očekivao da će video biti iznenađujuće dobar i originalan, s obzirom na to da je sniman iz unutrašnjosti medvedovih usta.

Jedan od radnika u zoo-vrtu Ed Bel, namontirao je kameru iznad ventilacije u kavezu, kako bi nadgledao ove divlje životinje i njihovo ponašanje u različitim situacijama. Medvedica Baija se popela na ogradu poput Spajdermena i skinula kameru, a zatim nastavila da je nosi u svojim snažnim čeljustima. Ona ipak nije uništila ovu kameru jer je sa kamerom otkinula i metalni držač koji je sprečio u nameri da pojede uređaj.

Ova ženka medveda ima tri i po godine, a svoj mali skromni dom deli sa mlađim mužjakom Kečuom. Oni su u zoo vrt došli prošle godine, a zaposleni se nadaju da će kada porastu, dobiti mladunce. Andski medved je jedina preostala vrsta medveda iz Južne Amerike. Stručnjaci tvrde da je ova vrsta najinteligentnija i najspretnija u porodici medveda, tako da je Baija, autor ovog snimka, dobar predstavnik svoje grupe.

Kamera je ostala netaknuta, pa su uspeli da sačuvaju neverovatne snimke, koji su nalik onom napravljenom u divljini kada je grizli pojeo elektronski uređaj.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)