NEVEROVATANO: Ove zgrade vise u vazduhu (FOTO)

Zgrada izgleda kao da lebdi nekoliko metara iznad zemlje, a sve zahvaljujući sjajnoj instalaciji veštog umetnika i arhitekte

Aleks Činek, umetnik koji je posle kuća koje klize u gomili, onih koje su okrenute naopačke ili koje se tope, napravio novo neobično umetničko delo koje će prevariti svakog slučajnog prolaznika zahvaljujući svojoj originalnosti.

Izuzetna instalacija se nalazi u Kovent gardenu u Londonu, koja je verna kopija zgrade viktorijanskog stila stare 184 godina. Nova zgrada izgleda kao da lebdi u vazduhu, što je utisak koji je iluzionista arhitekture i hteo da postigne.

- Hteo sam da se poigram sa teatralnošću ovog područja i napravim nešto fizički nemoguće. Moj rad je izuzetno jednostavan što se tiče njegove koncepcije, ali ja prava noćna mora kad je reč o njenom izvršenju - rekao je Činek o stvaranju ove optičke varke.

Bilo je potrebno 6 meseci da 100 najboljih inženjera i arhitekata napravi ovu nesvakidašnju instalaciju, naravno uz pomoć stolara i montažera kao i 500 sati digitalnog rezbarenja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: theguardian.com)