PACOV MONSTRUM: Pojeo zid i terorisao ukućane (FOTO)

Pacov koji je kopajući tunele kroz zidove ušao u stan jedne švedske porodice, jedva je uhvaćen nakon što je prethodno svojom silom savladao i polomio zamku za miševe

Švedska četvoročlana porodica Bengtson-Korsas iz Stokholma pretrpela je šok kada je u postavljenoj zamci za miševe u njihovoj kuhinji završio pacov dugačak 40 centimetara, ne računajići rep.

Prvi znak da nešto nije u redu primetili su prema ponašanju svoje mačke koja je, trčeći u krug oko sebe, odbijala da uđe u kuhinju.

Izvesno vreme nisu uspevali da pronađu svog "podstanara" za koga su verovali da je miš, ali vremenom su posumnjali da je ipak reč o pacovu, jer je buka koju je pravio bila prevelika za jednog malog poljskog miša.

Kada je Signe Bengtson želela da iznese đubre iz stana, ugledala je ispod sudobere pacova mutanta koji se tamo odomaćio i mirno jeo ostatke hrane koje je našao kod kante.

Sve dok nije stigla ekipa za deratizaciju, niko osim Erika Korsasa nije smeo da uđe u kuhinju, a on je primetio da pacovu to savršeno odgovara, jer je već slobodno šetao po svom novom domu. U međuvremenu je uspeo da pregrize crevo za odvod izmašine za pranje sudova, pa je izbila i manja poplava.

Čak i kada su postavljene klopke, bilo je teško uhvatiti ga. Jedna klopka se polomila pod njegovom silom, a čak ni druga ga nije ubila, već se zajedno sa njom zaglavio negde kod velike saksije sa biljkom i tamo se ugušio.

Kako je ustanovljeno, pacov je ušao u stan kopajući tunele kroz zidove.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)