Sutrašnja vremenska prognoza (8. oktobar 2018. godine): Početak nedelje koji obećava, sunčano vreme se nastavlja (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji u ponedeljak promenljivo oblačno i relativno toplo. Na jugu i zapadu u toku večeri očekuje se prolazna kiša. Na istoku će biti sunčano, maksimalne temperature od 16°C do 24°C.

Od utorka do kraja sedmice jutra će biti vedra i sveža, a tokom dana sunčano i dalje relativno toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od 20°C do 25°C. Od srede se u košavskom području očekuje jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima.

U Beogradu narednih dana sunčano i toplo, od srede malo svežije ali temperature i dalje iznad proseka. Maksimalne dnevne od 20°C do 24°C.

Evropa: U ponedeljak oblačno sa kišom i pljuskovima biće na istoku i severoistoku Evrope, dok se pljuskovi sa grmljavinom očekuju na centralnom Mediteranu. U ostalim predelima biće uglavnom sunčano. Najhladnije biće u oblasti Baltika sa temperaturom oko 10°C, a najtoplije na Balkanskom poluostrvu, temperatura do 28°C.

(Kristina Stojanović/Telegraf.rs)