Sutrašnja vremenska prognoza (01. septembar 2018. godine): Prvi dan septembra počinje sa sunčanim intervalima

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U toku večeri u pojedinim predelima Srbije i lokalno na širem području Beograda očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

U Srbiji u subotu sunčano i veoma toplo. Tokom dana ponegde se očekuje jači razvoj oblačnosti i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, dok će u Pomoravlju i Podunavlju biti pojačan, a na jugu Banata i jak. Minimalna temperatura od 15 do 21°C, maksimalna dnevna od 29 do 34°C. 

U Beogradu u subotu sunčano i tropski toplo. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 33°C.

U Srbiji u nedelju sunčano i tropski toplo, a u košavskom području duvaće pojačan, povremeno i jak jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura od 30 do 34°C. U severnim i zapadnim predelima posle podne i uveče očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Početkom i sredinom sledeće sedmice biće svežije, promenljivo oblačno i sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom, a na severozapadu Srbije i za obilnije pljuskove. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 25°C na severozapadu do 32°C na jugoistoku Srbije. U sredu malo toplije.

U toku večeri u pojedinim predelima Srbije i lokalno na širem području Beograda očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Evropa:

U subotu iznad većeg dela Evrope biće suvo i sunčano, ali i toplo. Oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom biće u oblasti Alpa, u centralnim i ponegde u jugoistočnim predelima Evrope. Najhladnije biće na zapadu SkandinavijE sa temperaturom oko 15°C. Najtoplije biće na jugu Španije i Portugalije i u jugozapapadnim i centralnim predelima Balkana sa temperaturom i preko 35°C.

Na Crnogorskom primorju sutra ce biti sunčano i toplo, maksimalna temperatura od 27 do 29C .

Na Severu Grcke takodje sunčano, maksimalne  temperature od 30 do 34C.

Na Hrvatskom primorju smena sunca i oblaka dok se na severu posle podne očekuje kiša. Maksimalne temperature 25 do 30C.