Današnja vremenska prognoza (23. avgust 2018. godine): Sunčano i tropski toplo sa temperaturom do 35 stepeni (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji danas sunčano i veoma toplo. Posle podne u brdsko-planinskim predelima očekuje se razvoj oblačnosti, ponegde i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan, a na jugu Banata i jak. Minimalna temperatura od 14 do 22°C, maksimalna dnevna od 30 do 34°C.

U Beogradu i danas sunčano. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 30°C.

U Srbiji u petak i subotu veoma toplo, a maksimalna temperatura u većini predela biće uglavnom od 30 do 34°C. U petak posle podne očekuje se razvoj oblačnosti, a na jugu i na zapadu Srbije i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, dok se u subotu posle podne očekuju ponegde i na severu Srbije. U nedelju i dalje sunčano i toplo, pre podne u severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Vetar će biti u skretnju na jak severozapadni, a temperatura u osetnijem padu. U ponedeljak oblačno i osetno hladnije sa kišom. Biće relativno sveže, maksimalna temperatura u većini predela oko 20°C. Tokom dana očekuje se prestanak padavina i razvedravanje.

U našem glavnom gradu do nedelje i dalje sunčano sa maksimalna temperatura oko 32°C. U nedelju posle podne i uveče naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Vetar će biti u skretnju na jak severozapadni, a temperatura u osetnijem padu. Maksimalna temperatura biće oko 20°C.

U četvrtak u većem delu Evrope biće sunčano i toplo. Kiša se očekuje na severu i severozapadu kontinenta, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom ponegde na jugoistoku. Najhladnije biće u Skandinaviji sa temperaturom od 15 do 20°C. Najtoplije biće na jugu Evrope, temperatura i preko 35°C.

Na grčkom primorju se nastavlja serija vrelih letnjih dana. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 18 do 24°C, maksimalna dnevna od 30 do 36°C.

Na crnogorskom primorju i danas sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 22 do 24°C, maksimalna dnevna od 29 do 35°C.

Na hrvatskom primorju tropski toplo. Vetar slab do umeren, severoistočni i severozapadni. Minimalna temperatura od 20 do 24°C, maksimalna dnevna od 30 do 36°C.

Pogledajte jutarnju vremensku prognozu:

(Telegraf.rs/Sara Damnjanović)