Vremenska prognoza do kraja dana (14. avgust 2018. godine): Sunčano i toplo, od sutra pogoršanje vremena (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji u utorak sunčano i tropski toplo. Krajem dana i tokom noći sa severozapada i zapada očekuje se povećanje oblačnosti, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavisnke nepogode sa gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, na jugu Banata i u Podunavlju pojačan. Krajem dana i tokom večeri vetar u skretanju na severozapadni. Maksimalna temperatura od 30 do 35°C. 

U Beogradu u utorak sunčano i tropski toplo. Krajem dana i tokom noći očekuje se povećanje oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na širem području grada biće uslova i za grmljavisnke nepogode sa gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, krajem dana i tokom večeri u skretanju na severozapadni. Maksimalna temperatura 34°C.

Narednih dana   u Srbiji  promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Na krajnjem istoku biće suvo i uglavnom sunčano. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Biće sparno. Minimalna temperatura od 16 do 22°C, maksimalna dnevna od 24°C na jugu do 31°C na severu i istoku Srbije. Od petka sunčano i bez padavina.

U Beogradu u sredu promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na širem području grada očekuju se i grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Biće sparno. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 29°C.

Evropa:

U centralnim delovima severne Evrope danas oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ali i u oblasti Alpa. Najhladnije vreme očekuje Norvešku sa temperaturom oko 15 stepeni. Najtoplije na jugu Evrope i Balkanskom poluostrvu sa temperaturom preko 35 stepeni.

U prilogu je snimak pijavice na Balearskim ostrvima. Manje ostrvo Formentera koje se nalazi južno od Ibize u Sredozemnom moru, poznato je po drevnim plažama na kojima je dozvoljen nudizam.

Na Grčkom primorju danas sunčano i toplo. Duva umeren do jak severoistočni vetar, dok je u Solunskom zalivu vetar slabijeg intenziteta, maksimalna dnevna od 29 do 34 stepena.

Na Crnogorskom primorju slične vremenske prilike. Vetar slab do umeren, jugozapadni. maksimalna dnevna od 29 do 33 stepena.

Na Hrvatskom primorju pretežno sunčano, ali se u toku dana očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i olujne nepogode. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca, maksimalna dnevna od 24 na severu do 32 stepena na jugu.

(Kristina Stojanović)