Aleksandar izbo Adrijanu pred decom i prijateljicom: Na snimku se čuje vriska mališana, krio se u kupatilu

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Shutterstock

Opštinski sud u Pragu osudio je Aleksandra K. (35) na kaznu zatvora za svirepo ubistvo i ubistvo u pokušaju nakon što je u avgustu prošle godine u stanu ubio bivšu devojku, a njenu prijateljicu teško ranio.

Muškarac je upao u stan svoje bivše devojke Adrijane B. (35) i ubio je na licu mesta, a njenu 22-godišnju drugaricu je teško ranio zbog čega je ostala invalid.

Krvavom piru su prisustvovala i Adrijanina deca koja su, kako se navodi, nepovređena.

Nesrećna Adrijana je imala 26 uboda nožem na najrazličitijim delovima tela, dok je Vanesu ubo u kičmenu moždinu što je prourokovalo paralizu od struka na dole.

Drugarica je na sudu ispričala da je Aleksandar tokom napada dva puta, velikom silinom, svoju bivšu devojku gazio po glavi.

Deca, koja su u trenutku napada bila u stanu, uspela su da se sakriju, a dečak (8) je svoje utočište pronašao u kupatilu.

Na policijskom snimku, koji je pušten na sudu, čuje se kako mali dečak bespomoćno i histerično plače dok policija pokušava ga poštedi jezivog prizora.

Osmomesečnu bebu je poveo sa sobom kada je izlazio iz stana, dao je slučajnom prolazniku i navodno krenuo ka stanici da se preda.

Aleksandar je na sudu priznao svoja nedela, ali je pokušao da se "opravda" i rekao da se ne seća napada. On je u svom govoru okrivio Adrijanu za napad, kako je zbog nje završio u zatvoru. Ali je priznao da je nekoliko puta već imao problema sa njom zbog čega ju je tukao.

On je u svojoj verziji priče rekao da u stan nije došao sa namerom da ubije nekog ali da je bio napadnut već na vratima.

"Neko me je udario nogom u glavu dok sam skidao cipele", rekao je na sudu, ali svoj iskaz nije potkrepio dokazima sa lica mesta.

Patrola, koja je prva ušla u stan, zabeležila je tužan trenutak kada bespomoćna Vanesa grli beživotno telo drugarice Adrijane, doziva za pomoć i moli da ih spasu.

U završnoj reči, tužilac je sumirao šta je sve Adrijana prolazila prethodnih meseci. Muškarac joj je mesecima pretio, verbalno je maltretirao i na kraju je ubio.

(Telegraf.rs)